Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین- بهاره خسروی : در یکی از دنج‌ترین فرعی‌های خیابان وصال شیرازی، تابلوی موزه گربه‌ ایرانی توجه هر رهگذری را به خود جلب می کند. این موزه در خانه‌ای قدیمی با نمای آجری راه‌اندازی شده است که با قدم گذاشتن در فضای حیاط آن وارد دنیای گربه‌ها می‌شوید.

خانه‌ای برای آرامش و رفاه

در بدو ورود به موزه باید قبل از هر اقدامی برای رعایت بهداشت باید کیسه های مخصوص به پا کنید و راهی این بنای دوطبقه قدیمی برای ماجرا جویی در دنیای گربه های بازیگوش شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موقع قدم زدن حسابی حواستان به گوشه کنار حیاط و عمارت باشد؛ چون به هر گوشه که سرک می کشیم، خانه هایی در کنار وسیله هایی بازی برای استراحت و استفاده گربه‌ها فراهم شده است. باید به نحوی قدم بزنید که اسباب آرامش آنها خدشه‌دار نشود و خدای نکرده ظرف غذا و وسایل بازی آنها زیر دست و پا له نشود.

سفر به دنیای موش و گربه عبید زاکانی 

بعد از حیاط نوبت به تماشای بنای عمارت این ساختمان می رسد. روی در و دیوار این بنا تا جایی که سو ی چشم یاری می کند پر از تمبرها و طرح و نقش های گربه از کشور های مختلف است .تنوع و تکثر این تمبرها نشانگر پیوند تاریخی هر کدام از این کشورها با نژادهای مختلف گربه است. در این موزه  حدود ۸۰۰ تمبر گربه وجود دارد. همچنین دیوارهای کافه پر است از عکس‌های عکاسانی است که گربه‌ها را سوژه  کار خود قرار داده اند.

طبقه دوم این موزه، شامل اطلاعات جمع‌آوری شده متمرکز بر حضور گربه‌ها در تاریخ و ادبیات ایران است. تابلوهایی رنگارنگ از اشعاری و داستان سرایی‌های عبید زاکانی که هر بازدید کننده ای  را سرگرم می کند. تزئینات داخلی این کافه پر است از تزئینات و مجسمه های گربه و همچنین روی میزها کتاب‌هایی است که اطلاعاتی در باره گربه‌ها نوشته شده است. نکته جالب‍‌تر گربه های این موزه قصه زندگی گربه های ساکن در آن است.هر کدام از گربه های این موزه داستان های مخصوص به خود را دارند و با سرپرستی مسئولان مهربان این کافه در کنار هم زندگی می کنند. قصه هایی شنیدنی و جالب که مطلع شدن از آن خالی از لطف نیست. اکثر گربه‌های کافه از نژاد پرطرفدار پرشین هستند . نکته مهم گربه‌های موزه زیر نظر پزشک هستند و واکسینه شده اند، اما اجازه بغل کردن گربه‌ها و هر حرکتی را که مانع استراحت و آرامش آنها شود ندارید.

رفتار ممنوعه با گربه‌ها

گربه های این موزه عروسک وسیله بازی نیستند. پس باید گربه ها فقط با میل و تمایل خودشان مورد نوازش قرار گیرند و در آغوش گرفته شوند. حتما بر رفتار کودکان با گربه ها را نظارت کنید تا با رفتار شیطنت‌آمیز اسباب برهم خوردن خواب یا آرامش گربه ها نشوند. پس در زمان حضور وقتی گربه ها خواب هستند بی هوا آنها را بیدار نکنید. اجازه دادن غذای خودتان به گربه ها را هم ندارید. غذای این گربه ها متفاوت از غذای بازدیدکنندگان است و احتمال اینکه یک غذای نامناسب باعث به خطر انداختن سلامتی گربه ها شود زیاد است . از طرفی مزاحم غذا خوردن گربه ها هم نباشید. زمان بازدید از سر و صدای زیادی و عکس گرفتن با فلش دوربین هم حتما پرهیز کنید.

کد خبر 677929 برچسب‌ها موزه منطقه ۶ حیوانات

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: موزه منطقه ۶ حیوانات گربه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۴۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قهوه یا چای؟ همون همیشگی!

باریستایی در صفحه‌اش با صاحبان مشاغل مختلف که برای خوردن قهوه به کافه می‌روند شوخی می‌کند و بازدید‌های میلیونی می‌گیرد. پربازدیدترین پست او «انتقام از کارمند بانک» است که ۲۲.۸ میلیون بازدید داشته. گذشته از وجه طنز و سرگرمی محتوا‌هایی که درباره کافه و قهوه خوردن تولید می‌شود؛ خودِ رواج قهوه و پرطرفدارشدن دوباره این نوشیدنی پدیده قابل بررسی است. نوشیدنی‌ای که در دوران صفویه تا عهد ناصری محبوبِ ایرانیان بود و در قهوه‌خانه‌ها -که مکانی برای جمع‌شدن طبقات مختلف مردم بود- سرو می‌شد.

به گزارش فرهیختگان، ۱۴۸ میلیون دلار، میزان واردات قهوه ایران در سال ۱۴۰۲ است که به گفته گمرک ۷۵ درصد افزایش داشته است. علی زعفری نایب‌رئیس اتحادیه کافی‌شاپ‌داران تهران می‌گوید در ۳ سال اخیر ۱۵۰۰ مجوز برای انواع مختلف قهوه‌فروشی‌ها در تهران صادر شده. این آمار‌ها از بزرگ‌شدن بازار قهوه در سال‌های اخیر خبر می‌دهد.

رد بزرگ شدن بازار قهوه را می‌توان از سبک زندگی شهری هم گرفت. جایی که حالا در بسیاری از خانه‌ها قهوه‌ساز برقی و عصاره‌گیر به یک وسیله رایچ تبدیل شده، دکه‌های خیابانی اسپرسو و لته می‌فروشند، کافه‌هایی که انواع قهوه را باترکیب‌های مختلف سرو می‌کنند. رئیس انجمن قهوه ایران درباره افزایش عرضه و به طبع آن رواج قهوه در ایران می‌گوید: «در سال‌های گذشته تجهیزات مربوط به قهوه در ایران زیاد نبود و قهوه‌های فرآوری‌شده اغلب وارداتی بود. وقتی تولید و فرآوری قهوه بومی و در داخل کشور انجام شد، به همان نسبت هم عرضه آن زیاد شد، به طوری که در حال حاضر در خیلی از دکه‌ها اسپرسو هم سرو می‌شود. قهوه دیگر کالای لوکس نیست، چرا که در قیمت‌های مختلف ارائه می‌شود.»

در حقیقت آنچه دارد اتفاق می‌افتد بیشترشدن قهوه‌خور‌ها و عرضه‌کنندگان قهوه است. از طرفی جوان‌تر‌ها بخشی از فراغت‌شان را در کافه‌ها می‌گذراند و افرادی که در طول روز مشغول کار هستند برای سرحال شدن قهوه می‌خورند. از طرف دیگر واردات قهوه و تجهیزات مربوط به آن با افزایش تقاضا بیشتر شده است. حسام ربیعی، رئیس انجمن قهوه ایران می‌گوید: «نسل جوان از قهوه استقبال کردند و به نوعی سنت و شاید تعصب نسل گذشته نسبت به چای شکسته شده و دهه هفتاد و هشتادی‌ها بیشتر قهوه‌خور هستند.»

بیش از یک قرن پیش در ایران هنوز قهوه قجری از سکه نیفتاده بود. تا اواسط دوره ناصری چای گیاهی بود که در چین و هند یافت می‌شد و در میان اشراف قاجار رواج داشت. از اواسط دوره ناصری تا ۱۲۵۰ شمسی مصرف چای در ایران زیاد شد و جای قهوه را گرفت؛ طوری که «مورتیمر دوراند» انگلیسی در سفرنامه‌اش می‌نویسد: «ایرانیان خیلی چای می‌نوشند و چای را واقعاً خیلی شیرین مصرف می‌کنند». طرفه آن‌که تا دوره سلطنت مظفرالدین‌شاه چای در ایران کشت نمی‌شد و چای ایرانی‌ها وارداتی بود.

اولین‌بار «محمدخان قاجار قوانلو»، کنسول ایران در هند به‌خاطر شباهت آب‌وهوای مزارع چای هند با گیلان تصمیم به کشت چای در ایران گرفت. او در یادداشتی می‌نویسد: «می‌روم دنبال چای... ان‌شاءالله کسان دیگری هم در فکر رفع احتیاج سایر کالا‌ها باشند. علی‌التحقیق مبلغ ۱۰ کرور تومان [معادل ۵ میلیون تومان؛ هر کرور معادل ۵۰۰ هزار]برای خرید چای هر ساله از ایران خارج می‌شود. اگر همین مبلغ در مملکت بماند شاید جلوگیری از پریشانی و فقر و فاقه مملکت بکند».

او با آوردن ۳هزار بوته و مقدار زیادی بذر چای و کاشت آن در لاهیجان و تشویق محلی‌ها به پرورش چای از دربار لقب «کاشف‌السلطنه» گرفت. از زمان کاشف‌السطنه تا امروز را می‌توان به صورت استعاری عصر چای در ایران دانست، اما با توجه به تغییرات سبک زندگی شهرنشینان و رونق‌گرفتن بازار قهوه‌ها و قهوه‌ساز‌ها احتمالا دوران قهوه بار دیگر دارد شروع می‌شود و قهوه جای خود را بین نوشیدنی‌های محبوب ایرانی‌ها باز می‌کند.

دیگر خبرها

  • اسم جدیدترین سریال مهران مدیری لو رفت
  • اسم جدیدترین سریال مهران مدیری لو رفت + جزئیات
  • با عشق به ایران در ارمنستان (+عکس)
  • اسم جدیدترین سریال مهران مدیری لو رفت!
  • قهوه یا چای؟ همون همیشگی!
  • برپایی نمایشگاه آثار آندره سوروگیان درباره شاهنامه در ایروان
  • با عشق به ایران در ارمنستان
  • سالفه دریانوردان، دورهمی اهل دریا با داستان‌هایی از قشم تا هند و آفریقا
  • عکس روز؛ دورهمی پرسپولیسی‌های سابق با رضا مالدینی!
  • رستوران های هتل چمران شیراز