Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اتحادیه محصولات فرهنگی، بازی و سرگرمی مشهد با اشاره به نقش بازی‌های فکری در گسترش نشاط در خانواده از فعالیت ۳۰ کافه‌بازی مجوزدار در مشهد تحت نظارت اتحادیه و نهادهای نظارتی خبر داد.

به گزارش قدس آنلاین، مرتضی اسکافی با اشاره به فعالیت کافه‌بازی‌ها در مشهد،  اظهار کرد: از مرداد ماه ۱۳۹۷ بر اساس مصوبه کمیسیون نظارت بر سازمان‌های صنفی سازمان صنعت، معدن و تجارت رسته‌ای تحت عنوان بازی‌های فکری غیر رایانه‌ای به اتحادیه محصولات فرهنگی ملحق شد که بخشی از آن رسته شامل کافه‌بازی‌ها می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بر این اساس ما با توجه به چارچوب قانون نظام صنفی نسبت به شناسایی و صدور پروانه این مکان‌ها اقدام کردیم که این کار باعث نظام‌بخشی به این مکان‌ها شده است.

اسکافی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۳۰ کافه‌بازی مجوزدار در مشهد در حال فعالیت بوده و تعدادی نیز در حال تشکیل پرونده هستند، تصریح کرد: با توجه به اینکه در یک دهه اخیر مردم درگیر فضای مجازی شده و از مکان‌های این‌چنینی دور بوده‌اند، استقبال بسیار خوبی از سوی مردم از این مکان‌ها شده که خانواده‌ها و دوستان را دور هم جمع می‌کند.

وی افزود: افراد از حدود ۱۵ سال تا ۸۰ سال همراه با خانواده و دوستان در کافه‌بازی‌ها حضور پیدا کرده و بازی می‌کنند و رده سنی خاصی برای حضور افراد وجود ندارد؛ چراکه کافه‌بازی‌ها مکان‌هایی خانوادگی و دوستانه هستند.

رئیس اتحادیه محصولات فرهنگی، بازی و سرگرمی مشهد با اشاره به فعالیت توامان کافه‌بازی‌ها به عنوان یک کافی‌شاپ و یک محیط بازی، گفت: این موضوع در قانون نظام صنفی پیش‌بینی شده است و اتحادیه‌ها می‌توانند برای یک واحد صنفی به طور همزمان چند پروانه کسب صادر کنند. در این خصوص نیز با توجه به اینکه در این فضا خانواده‌ها در کنار انجام بازی نیاز به نوشیدنی و غذا پیدا می‌کنند، واحدهای صنفی می‌توانند در راستای رضایت مشتری و کسب درآمد با تفاهم و بر اساس قانون نظام صنفی پروانه ثانویه از اتحادیه کافی‌شاپ‌داران اخذ کرده و خدمات توام داشته باشند.

بازی به نشاط  و صمیمیت خانواده کمک می‌کند

وی با اشاره به نقش بازی در بهبود نشاط در خانواده، خاطرنشان کرد: تحقیقات علمی ثابت کرده که بازی‌های فکری به سلامت و رشد فکری افراد کمک کرده، در تقویت شادی و صمیمیت خانواده موثر بوده و موجب گسترش روابط کودکان و نوجوانان با سایر اعضای خانواده می‌شود. همچنین در هنگام انجام بازی افراد درگیر فعالیت‌های گروهی شده و مهارت‌های کلامی را تمرین می‌کنند که به افزایش نشاط خانواده و جامعه کمک می‌کند.

اسکافی افزود: بسیاری تصور می‌کنند تنها کودک نیاز به بازی دارد، اما واقعیت این است که بزرگسال هم نیاز به بازی و تفریح دارد. برای نمونه هنگامی که پدر خانواده با نشاط در خانواده حضور پیدا می‌کند موجب کاهش استرس و نگرانی‌ها در سایر اعضای خانواده می‌شود. پس از شیوع کرونا و خانه‌نشینی مردم اکنون بیش از پیش نیاز است در طول هفته تفریحات این چنینی برای خانواده‌ها فراهم کنیم.

بازی موجب پیشگیری از وقوع جرم می‌شود

وی با اشاره به نقش بازی در تخلیه هیجانات، بیان کرد: انجام بازی‌های فکری و ارتباط رو در روی افراد با یکدیگر که باعث تخلیه هیجانی می‌شود و این عامل می‌تواند به پیشگیری از وقوع جرم در جامعه کمک کند.

رئیس اتحادیه محصولات فرهنگی، بازی و سرگرمی مشهد با اشاره به دغدغه نظارتی بر کافه‌بازی‌ها، عنوان کرد: ما دغدغه نظارت مسئولان را می‌پذیریم بر این اساس آیین‌نامه‌هایی تدوین و شرایطی از قبیل نظارت آنلاین فراهم شده است. همچنین به مراکز اعلام شده که اگر قرار است خانم و آقایی در این مراکز حضور پیدا کنند باید به صورت تفکیک شده در کنار هم بنشینند. همچنین با توجه به شیوع بیماری کرونا بر رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی تأکید شده است.

وی بیان کرد: همچنین از تمامی بازی‌گردان‌هایی که در کافه‌بازی‌ها اجرا می‌کنند دعوت شده و کارگاه‌هایی آموزشی برایشان ترتیب دادیم. از این افراد مصاحبه گرفته شدند و صلاحیت آنان بررسی شده و از تمامی افراد گواهی عدم سوء پیشینه اخذ شده است. با این حال بازرسانی وجود دارند که بر عملکرد این مکان‌ها نظارت می‌کنند.

به دغدغه‌های نظارتی توجه داریم 

اسکافی افزود: همچنین در راستای تطابق بازی‌ها با فرهنگ ایرانی اسلامی سناریوهای بازی‌هایی همچون مافیا در اتحادیه مورد بازنگری قرار گرفته و بومی‌سازی تهیه شده است.

وی با بیان اینکه نقش ما در اتحادیه محصولات فرهنگی صیانت از صنف خود و توجه به دغدغه‌های نظارتی حاکمیتی است، اضافه کرد: با اقدامات انجام گرفته امیدواریم این مراکز مکان‌هایی امن برای حضور مردم و خانواده‌ها بماند و کار غیر فرهنگی در آن‌ها انجام نشود.

منبع: ایسنا

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: اسکافی اتحادیه محصولات فرهنگی بازی های فکری کافه بازی ها مکان ها خانواده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۱۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قهوه یا چای؟ همون همیشگی!

باریستایی در صفحه‌اش با صاحبان مشاغل مختلف که برای خوردن قهوه به کافه می‌روند شوخی می‌کند و بازدید‌های میلیونی می‌گیرد. پربازدیدترین پست او «انتقام از کارمند بانک» است که ۲۲.۸ میلیون بازدید داشته. گذشته از وجه طنز و سرگرمی محتوا‌هایی که درباره کافه و قهوه خوردن تولید می‌شود؛ خودِ رواج قهوه و پرطرفدارشدن دوباره این نوشیدنی پدیده قابل بررسی است. نوشیدنی‌ای که در دوران صفویه تا عهد ناصری محبوبِ ایرانیان بود و در قهوه‌خانه‌ها -که مکانی برای جمع‌شدن طبقات مختلف مردم بود- سرو می‌شد.

به گزارش فرهیختگان، ۱۴۸ میلیون دلار، میزان واردات قهوه ایران در سال ۱۴۰۲ است که به گفته گمرک ۷۵ درصد افزایش داشته است. علی زعفری نایب‌رئیس اتحادیه کافی‌شاپ‌داران تهران می‌گوید در ۳ سال اخیر ۱۵۰۰ مجوز برای انواع مختلف قهوه‌فروشی‌ها در تهران صادر شده. این آمار‌ها از بزرگ‌شدن بازار قهوه در سال‌های اخیر خبر می‌دهد.

رد بزرگ شدن بازار قهوه را می‌توان از سبک زندگی شهری هم گرفت. جایی که حالا در بسیاری از خانه‌ها قهوه‌ساز برقی و عصاره‌گیر به یک وسیله رایچ تبدیل شده، دکه‌های خیابانی اسپرسو و لته می‌فروشند، کافه‌هایی که انواع قهوه را باترکیب‌های مختلف سرو می‌کنند. رئیس انجمن قهوه ایران درباره افزایش عرضه و به طبع آن رواج قهوه در ایران می‌گوید: «در سال‌های گذشته تجهیزات مربوط به قهوه در ایران زیاد نبود و قهوه‌های فرآوری‌شده اغلب وارداتی بود. وقتی تولید و فرآوری قهوه بومی و در داخل کشور انجام شد، به همان نسبت هم عرضه آن زیاد شد، به طوری که در حال حاضر در خیلی از دکه‌ها اسپرسو هم سرو می‌شود. قهوه دیگر کالای لوکس نیست، چرا که در قیمت‌های مختلف ارائه می‌شود.»

در حقیقت آنچه دارد اتفاق می‌افتد بیشترشدن قهوه‌خور‌ها و عرضه‌کنندگان قهوه است. از طرفی جوان‌تر‌ها بخشی از فراغت‌شان را در کافه‌ها می‌گذراند و افرادی که در طول روز مشغول کار هستند برای سرحال شدن قهوه می‌خورند. از طرف دیگر واردات قهوه و تجهیزات مربوط به آن با افزایش تقاضا بیشتر شده است. حسام ربیعی، رئیس انجمن قهوه ایران می‌گوید: «نسل جوان از قهوه استقبال کردند و به نوعی سنت و شاید تعصب نسل گذشته نسبت به چای شکسته شده و دهه هفتاد و هشتادی‌ها بیشتر قهوه‌خور هستند.»

بیش از یک قرن پیش در ایران هنوز قهوه قجری از سکه نیفتاده بود. تا اواسط دوره ناصری چای گیاهی بود که در چین و هند یافت می‌شد و در میان اشراف قاجار رواج داشت. از اواسط دوره ناصری تا ۱۲۵۰ شمسی مصرف چای در ایران زیاد شد و جای قهوه را گرفت؛ طوری که «مورتیمر دوراند» انگلیسی در سفرنامه‌اش می‌نویسد: «ایرانیان خیلی چای می‌نوشند و چای را واقعاً خیلی شیرین مصرف می‌کنند». طرفه آن‌که تا دوره سلطنت مظفرالدین‌شاه چای در ایران کشت نمی‌شد و چای ایرانی‌ها وارداتی بود.

اولین‌بار «محمدخان قاجار قوانلو»، کنسول ایران در هند به‌خاطر شباهت آب‌وهوای مزارع چای هند با گیلان تصمیم به کشت چای در ایران گرفت. او در یادداشتی می‌نویسد: «می‌روم دنبال چای... ان‌شاءالله کسان دیگری هم در فکر رفع احتیاج سایر کالا‌ها باشند. علی‌التحقیق مبلغ ۱۰ کرور تومان [معادل ۵ میلیون تومان؛ هر کرور معادل ۵۰۰ هزار]برای خرید چای هر ساله از ایران خارج می‌شود. اگر همین مبلغ در مملکت بماند شاید جلوگیری از پریشانی و فقر و فاقه مملکت بکند».

او با آوردن ۳هزار بوته و مقدار زیادی بذر چای و کاشت آن در لاهیجان و تشویق محلی‌ها به پرورش چای از دربار لقب «کاشف‌السلطنه» گرفت. از زمان کاشف‌السطنه تا امروز را می‌توان به صورت استعاری عصر چای در ایران دانست، اما با توجه به تغییرات سبک زندگی شهرنشینان و رونق‌گرفتن بازار قهوه‌ها و قهوه‌ساز‌ها احتمالا دوران قهوه بار دیگر دارد شروع می‌شود و قهوه جای خود را بین نوشیدنی‌های محبوب ایرانی‌ها باز می‌کند.

دیگر خبرها

  • اسم جدیدترین سریال مهران مدیری لو رفت
  • اسم جدیدترین سریال مهران مدیری لو رفت + جزئیات
  • محمدی: حضور اکبر فلاح در کمیته فنی خیلی ارزشمند است
  • اسم جدیدترین سریال مهران مدیری لو رفت!
  • آنژ پوستکوعلو: فصل بعد به سوئد می روم
  • قهوه یا چای؟ همون همیشگی!
  • اختلافات مالی در یک خانواده مشهدی منجر به قتل شد
  • تسهیل واگذاری کودکان در شیرخوارگاه مشهد به خانواده‌های متقاضی
  • کمبود بیش از ۵هزار شیر هیدرانت آتش‌نشانی در مشهد
  • رستوران های هتل چمران شیراز